Oversigt over virksomhedsformer

0
160
virksomhedsform

Hvilken virksomhedsform skal du vælge

Som iværksætter har du sikkert rigtig mange tanker i hoved, men en af de vigtigste ting som du skal tage stilling til og være sikker på at du forstå. Er hvilken virksomhedsform skal du vælge, der følger forskellige pligter, fordele og begrænsninger med til de forskellige virksomhedsform.

Har du tænke at du skal køre virksomheden alene eller sammen med andre. eller skal det være en administrativ drift med mulighed for at kunne skalere virksomheden. Der er mange virksomhedsformerne. Så Her er en kort version af hvordan du kan definer dem på:

Enkeltmandsvirksomhed

hvis du vælger at starte en enkelmandsvirksomhed betyder det, at du som person hæfter med alt du ejer. Dette er den mest enkle og almindelige virksomhedsform. Der er ingen kapitalkrav, det er gratis at starte og omverdenen ved, at det er dig, der er ejer.

Dog må du gerne have ansatte, selvom man er registreret som enkelmandsvirksomhed.

Interessentskab (I/S)

Interessentskab fungerer som en personligt ejet virksomhed blot med flere ejere. Der er ingen kapitalkrav, og ejerne hæfter hver især personligt og solidarisk.

At hæfte personligt og solidarisk betyder, at kreditorerne kan gå efter hver ejer for interessentskabets fulde gæld. Det betyder at hvis den enepart ikke har nogle penge , vil den anden stå med ansvaret over for evt. kreditorerne

Iværksætterselskab IVS

Før i tiden kunne der oprettes IVS virksomheder. men dette er ophørt og der kan ikke oprettes flere IVS virksomheder.

Anpartsselskab (ApS)

Kan stiftes af en eller flere personer og selskabet. Der er et kapitalkrav på min. 50.000 kr. Og virksomheden hæfter med den indskudte kapital. Selskabets regnskaber bliver offentliggjort af Erhvervsstyrelsen.

Aktieselskab (A/S)

Der er et kapitalkrav på min. 500.000 kr., men ellers er reglerne meget lig regler for anpartsselskab. Der er dog en del flere regnskabsmæssige forpligtelser. Herudover er det også et krav at der skal være en bestyrelse eller et tilsynsråd.

Du kan læse mere om hvilke typer virksomhedstyper der er på virk.dk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her